"Het is een kwestie van keihard werken geweest"

22-06-2016

Grol C1 Nederlands kampioen

Door: Henri Walterbos

Een ongekend seizoen maakten ze door. Spelers en begeleiding van Grol C1. Successen werden aaneen geregen. Behaalde het team als eerste succes het kampioenschap in de 1e Klasse, gevolgd door het winnen van de Achterhoek Cup voor C-teams. Tussendoor ook nog benoemd tot ‘Team van het jaar’ binnen de jeugd van sv Grol, geprezen om de beste opkomst bij de Nieuwjaarsloop sv Grol, meest verkochte Grolkalenders (opbrengst 1020 euro). “En we hebben een zaalvoetbaltoernooi in Lichtenvoorde gewonnen. Die telt ook, alleen daarom al,” lacht een trotse en gedreven Max de Vries jr, trainer van het succesvolle team. Afgelopen zaterdag werd in Heiloo de absolute kroon op het werk gezet door middel van het Nederlands kampioenschap voor C-teams. Hiermee werd een indrukwekkende ‘triple’ behaald.

Spannende finale

In een spannende finale werd gastheer de Foresters uit Heiloo na penalty’s verslagen, nadat na de reguliere speeltijd 1-1 op het scorebord stond. In de poule werd al gewonnen van NWC, LSC 1890 en Wieldrecht. In de halve finale werd Valkenswaard verslagen. Brons was er voor Valkenswaard dat in de troostfinale om de 3e en 4e plek Winssum versloeg. Het NK Jeugdvoetbal (Voetbal Talenten Toernooi) is het officiële, open Nederlandse Kampioenschap van heel Nederland voor pupillen en junioren, sinds 2004! Het is 1 van de belangrijkste hoofdprijzen in het jeugdvoetbalseizoen.

Maximaal voor gegaan

Grol C1 staat onderleiding van trainer Max de Vries jr, leiders Jeroen Gerretsen en Marc Rots, grensrechter Eduardo ‘Dudu’ de Sousa Cavalcante en techniektrainster Maxime Bennink.   Ongekend dat een team zo succesvol is. “Het is een kwestie van keihard werken geweest. En wat je er instopt hebben we terug gekregen, en natuurlijk is het een goede lichting dat zowel binnen als buiten de lijnen een team was. Dat was de grootste kracht eigenlijk,” analyseert Max de prijzenregen afgelopen seizoen. “Het kampioenschap en de Achterhoek Cup dat waren doelstellingen. Daar zijn we maximaal voor gegaan. Het Nederlands kampioenschap kwam pas later. Als we meedoen dan gaan we echter voor het maximaal haalbare en we zouden vanzelf wel zien waar we zouden staan. We zijn op vrijdagmiddag al weg gegaan en hebben in Heiloo in een bungalowpark gezeten. Dat komt de voorbereiding op de dag zelf ten goede. Dat is veel beter dan ’s morgens om zes uur weg rijden.”

Opnieuw bouwen

Max de Vries zou Max de Vries niet zijn als hij ook al niet et een schuin oog naar het nieuwe seizoen zou kijken, wanneer hij wederom C1 onder zijn hoede heeft. “Van het huidige team blijft maar één speler over. De rest gaat allemaal over naar de B-klasse. Afgelopen zaterdag hebben we al drie spelers van Grol D1 meegenomen die aankomend jaar deel uit gaan maken van C1. Dat hebben ze geweldig gedaan. Ik ben ongelofelijk trots op dit team, maar we gaan weer met frisse moed aan een nieuw C1 bouwen volgend jaar,” is Max nu al enthousiast.