Beslissingsduel noodzakelijk voor titel.

16-05-2005

Roept U maar als U het weet. Een veel gehoorde uitspraak over de uiteindelijke ontknoping van de strijd om de titel in de derde klasse C. Een finale van de competitie waaraan de bookmakers zich de vingers bij af zouden likken. Drie serieuze kandidaten om met de hoogste eer te gaan strijken op de slotdag. Geen uitgesproken titelkandidaat, geen uitgesproken kanshebber om de bloemen en de felicitaties na het eindsignaal in ontvangst te nemen. Wat dus ook niet gebeurde afgelopen Pinkstermaandagmiddag. Grol te gast bij opponent Doetinchem, dat met een geweldige inhaalrace zich naar de top van het klassement had gewerkt en Varsseveld dat de degens moest kruisen in en tegen Sp Neede. Diverse scenario’s waren voorafgaande aan de speelronde denkbaar. Teveel om deze nogmaals in herinnering te roepen, heeft ook geen enkel nut meer. De afloop van beide ontmoetingen betekende een streep door de diverse draaiboeken van de drie koplopers. Tot a.s. donderdag mogen zij weer in de kast, want dan zal in een beslissingsduel het vonnis vallen en de kampioen bekend worden.

In het treffen met Doetinchem op de Bezelhorst, begon Grol met een licht veldoverwicht. Na acties van resp. Jalal en Ismail Dutkun voor wederzijdse doelen, kwam een mooie aanval in de 8ste minuut tot stand via een splijtende pass van Alex van Beckhoven vanaf het middenveld op Jonathan Lammers. Deze opening had reeds verdiend succes kunnen betekenen, ware het niet dat het diagonale schot rakelings over vloog. Dat de belangen voor beide teams groot waren, was vooraf bekend. In het veld bleek spoedig dat de gastheren het spel niet wilden maken, hetgeen resulteerde in het reeds genoemde lichte veldoverwicht voor Grol. De gasten konden echter geen serieuze vuist maken om de tegenstander de wil op te leggen en op te rollen door het ontbreken van goede scoringsmogelijkheden. Halverwege de eerste helft pikte Renzo Bekken de bal op na balverlies op het middenveld, maar het ontbrak hem aan kracht om de juiste richting en afronding aan de bal mee te geven. Na deze actie kreeg het duel meer kleur. Kleine, soms geniepige overtredingen zetten de boel meer op scherp. De jeugdige scheidsrechter Honig hield echter de lijntjes kort en daarmee de wedstrijd goed in de hand. Rond de 27ste min. had Jorrit een mogelijke voorsprong op zijn schoen, maar zijn schot uit de draai mistte kracht om doelman Keukens te kunnen passeren. In de tegenaanval, een vlot lopende counter van de thuisclub, schiet Ismail Dutkun op doel. Dennis weet de bal met een reflex tot corner te verwerken. Over en weer deden zich verder geen mogelijkheden voor. Grol gaf het middenveld te vaak prijs om tot een evenwichtige opbouw van het spel te komen, mede door slecht positiespel op dat deel van het veld. De laatste kansjes voor de thee kwamen van Doetinchem door o.a. de actieve vleugelspeler Renzo Bekken, een plaaggeest voor de defensie en Paul Franken die met een kopbal onheil trachtte te stichten. Al met al zag het talrijk aanwezige Grolpubliek een matige eerste helft van beide titelpretendenten. Na de thee kwam Grol met een ongewijzigd team binnen de lijnen, dat gelijk druk zette op het doel van de gastheren. Nu moest het maar eens gebeuren leek het credo. De defensie van de tegenstander reageerde aanvankelijk paniekerig. Alle ballen werden zonder pardon uit het veld geroeid. Het resulteerde wel in meer beleving in de brouwerij. Een gevaarlijke terugspeelbal van Tom Groot Kormelink op  keeper Dennis, droeg daartoe bij. Al koppend bleef de laatste de situatie meester. Overigens speelden beide vleugelverdedigers bij Grol een puike wedstrijd, sterk verdedigend en met een opbouwende drang naar voren. Na een kwartier in het tweede bedrijf kan Dennis een lastige bal, onder zijn lichaam, bemachtigen om daarmee Michel Visser van scoren af te houden. Slechts enkele minuten later kwam de zo gewenste voorsprong voor Grol. Na goed voorbereidend werk wordt de bal door Jean Paul Papen goed opgebracht en voorgezet in de doelmond.

Kevin tekende voor het vervolg door met een listig tikje beheerst langs een vertwijfelend graaiende keeper Keukens te scoren, 0-1. Trainer Simmelink keek zich de situatie nog een paar minuten aan en bracht vervolgens de verse krachten in het veld, om de opgelopen schade zo snel mogelijk weer te hertstellen. Immers alleen een overwinning en verlies of gelijkspel van Varsseveld tegen Neede zou voor hen de champagne betekenen. Met man en macht, gebruik makend van het bekende breekijzer, voerden zij de druk op tegenstander op. Hetgeen in de 81ste minuut resulteerde in de gelijkmaker, na een vloeiende aanval over rechts, waarin de ingevallen Niels Hondelink met een lage schuiver via de binnenkant van de paal Dennis Dibbets kansloos liet, 1-1. De kopjes gingen echter nog niet omlaag van teleurstelling. Gelijk vanaf de aftrap ging de Grol aanval naar voren en na een voorzet op maat zette Jalal zijn pantoffel onder de bal, 1-2.


Het Doetinchemse verweer was na deze hernieuwde voorsprong voor de gasten nog niet gebroken. Trainer Bos bracht verse krachten, Dennis Geerts en Juliën Harbers in voor resp. Jalal en Jean Paul. Toch bleef Doetinchem gevaarlijk komen, mede doordat de organisatie in de Groldefensie op het eind van dit duel, te wensen over liet. Nadat eerst nog Roy van Zomeren het Groldoel met een kopbal bestookt had, kreeg de excentrieke Pedro Nzumba een bevlieging. Met een soloactie veraste hij de Grolverdediging en scoorde beheerst de gelijkmaker, 2-2. De wedstrijd was nog niet gespeeld, in blessuretijd juichte het Grolpubliek nog eenmaal. Nu tevergeefs, het schot van Juliën verdween in het zijnet. Aan de overzijde wist Dennis met een fabelachtige redding de gelijke stand op het bord te houden, door de vrije trap van Pedro Nzumba uit de hoek te ranselen. De laatste en wellicht beste mogelijkheid om de zege voor zijn teamgenoten naar zich toe te trekken, kreeg Dennis Geerts. Met een vrij veld voor zich stormde hij op het doel af. Maar in plaats van zelf door te gaan, schoof hij de bal in de voeten van een meegekomen Jonathan. De inzet van de laatste wist keeper Keukens met de voeten te pareren. Ook de inbreng van Michel Hoffman ver in de blessuretijd voor Jorrit bracht niet meer het gewenste en beoogde effect.

De beslissing om de kampioenstitel zal moeten vallen in een extra duel, dat donderdag 19 mei a.s. gespeeld gaat worden op: Sportpark “de Greune Weide” van voetbalvereniging RKZVC te Zieuwent, aanvang 19.00 uur.

 

Uw talrijke aanwezigheid bij dit duel zal door de spelersgroep, met hun begeleiders etc., als een welkome ondersteuning ervaren worden!

 

Wie waagt zich aan een voorspelling, roept u maar.

 

 

Scheidsrechter: R.Honig uit Vorden

Eindstand: 2 - 2                       

Ruststand: 0 - 0

Scoreverloop: 63ste min. 1-0 Kevin Stöteler, 81ste min. 1-1 Niels Hondelink, 82ste min. 1-2 alal Essbai, 90ste min. 2-2 Pedro Nzumba.    

Gele kaarten: Pedro Nzumba (Doetinchem). Jonathan Lammers, Wouter Scharenborg, Patrick Blanckenborg, (Grol).

Afwezig bij Grol: Tom Klein Zeggelink, Sander Wiggers en Jeroen van Dalen, (geschorst).

Bijzonderheden: Voorzitter Theo Huijskes mist door vakantie slotduel van de competitie.

 

Opstelling Grol 1

Doel: Dennis Dibbets;

Achter: Patrick Blanckenborg, Alex van Beckhoven, Frank Oosterholt, Tom Groot Kormelink;
Midden: Jalal Essbai Dennis Geerts), Jonathan Lammers, Wouter Scharenborg ;

Voor: Jean Paul Papen (Juliën Harbers), Kevin Stöteler, Jorrit Bomers (Michel Hoffman).

 

Uitslagen maandag 16 mei

Doetinchem – Grol 2 - 2
Sp Neede – Varsseveld 0 - 0
WVC - Angerlo Vooruit 2 - 1
Kilder - Sc Eibergen 1 - 3
PAX – DVC’26 3 - 2
Ulftse Boys – HC ’03 0 - 3