HSC’21 E1 - Grol E1

05-04-2016

Korte Anneliese
Op deze maandagavond stond een kraker van jewelste op het programma. Uit tegen HSC’21 E1, de nummer één tegen de nummer twee; wat een prachtig affiche in deze prachtige hoofdklasse. De Haaksen dachten met een natuurgras court, zonder veel natuurgras, maar met veel hobbeltjes, de meeste kans tegen ons te maken. En het moet gezegd, deze fysiek sterke ploeg kwam als een wervelwind uit de startblokken. Met lange ballen vanuit de keeper werden we even teruggedrongen met name de snelle nummer 7 was super gevaarlijk en hij schoot uit alle hoeken en uithoeken. Dan hebben we het over de eerste 47 seconden, want daarna waren de onzen ingesteld en was er geen doorkomen meer aan voor de groenwitten. Daarmee zeg je ook het andere: ‘De blauwwitten zwaaiden de scepter en deelden de lakens uit’. Wat speelde onze Squadra Azura, onze blauwwitteGrolE1toppersvechtmachine, als grote kerels. Technisch klasse, zeker op zo’n knollentuin met een beetje gras; Tactisch voortreffelijk; en met een mentaliteit van Rocky Balboa in het kwadraat. Kortom de technische staff en ons eigen TOPlegioen werden steeds groter door het potje voetbal dat onze Grol E1 toppers aan de dag legden. Hoe mooi en sportief dat zelfs de HSC ouders/supporters applaudisseerden  voor het machtige veldspel, de technische snufjes en de prachtige combinaties van onze Groenlose jongens…

Na 5 minuten schoot Juul na een schotenwisseling, het leek wel een schiettent, de rebound binnen. Net voor rust kopte Yaluca een perfecte cornerbal van Jordihno snoeihard binnen. Compleet niet volgens afspraak genomen, maar hoe goed dat ze af en toe de bemoeienissen van de kant in de wind slaan, want dit doelpunt zat al voordat hij erin ging…

Nu hebben we het even over doelpunten en doelpuntenmakers, MAAR over het algemeen worden de verdedigende aspecten en met name de verdedigers nogal eens vergeten, ondergesneeuwd en/of minder gewaardeerd. Zo is de standaard vraag aan (jeugd)spelertjes: ‘heb je nog gescoord?; wie heeft er gescoord?’. Het zou voor het voetbal heel goed zijn als er ook wordt gevraagd: ‘heb je nog een geweldige verdedigende actie gehad?; heb je een tegendoelpunt voorkomen?’. Waarom dit onderwerp? Nou, omdat vandaag onze verdedigers Lars en Mats bepalend waren voor het wedstrijdbeeld. Doordat zij zo geweldig goed verdedigden, en daarbij hoort bij ons ook een snelle omschakeling naar de opbouw, de aanval, konden wij de HSC boys onze wil opleggen. Een team is dus pas een team als alles klopt: de verdedigende aspecten, de aanvallende aspecten en de omschakelende aspecten! Zo is bij ons de keep Tycho de eerste aanvaller en spits Juul de eerste verdediger.. En dan….. dan ben je een team in de breedste zin des woords!

Toen voor HSC al duidelijk was dat er vandaag niets te halen was tegen onze toppers, bouwden wij de stand verder uit. Na een corner van Jordi was het na rust wederom een spervuur aan schoten en tikte Tyn de 0 – 3 binnen mede doordat Juul een slim blok zette. En hoe prettig dat Thijmen die helemaal gefocust was op deze wedstrijd in een prachtige soloactie de vierde in het mandje legde. Kun je te gefocust zijn voor een wedstrijd? Ja! Onze topper Thijmen had hier een beetje (veel) last van en dan lukt het soms juist net even iets minder. En waar gaat het dan om? Leermomenten!!! En dat is nu het mooie aan voetbal, je krijgt allerlei leermomenten aangeboden en dezelfde meermaals en dan weer herhaald nog een keer. Afhankelijk van wat jij ermee doet, word je beter of niet beter, maar slechter word je er nooit van. Er bepaalt maar één persoon en dat ben jijzelf. En uiteindelijk gaat het dan om doorzetten, doorzetten en nog eens doorzetten.

Hoewel het nu over (jeugd)voetbal gaat, kun je deze lijn naar alles en iedereen doortrekken…

Oeps, het ging over de wedstrijd van vandaag, want het was genieten van onze mannen. Met die TOPkeep Tycho op doel  met zijn zeer snelle en goede inspeelballen. Met de TOPverdedigers Mats en Lars die zo als ruimteraketschild zouden kunnen functioneren; ze laten werkelijk niets door! Met onze TOPmiddenvelders Tyn, Jordi en Yaluca die elkaar zo goed aanvullen en aanvoelen dat Barcelona zou willen dat ze deze toptalenten op de loonlijst hadden staan, maar dat kan helemaal niet, want ze zijn onbetaalbaar.  En onze TOPspitsen Thijmen en Juul alias Juulothelli. Het schijnt dat verdedigers van tegenstanders in tachtig procent van de gevallen een psycholoog moet bezoeken als ze tegen deze twee grootheden hebben gespeeld.

Toen het laatste fluitsignaal klonk van werkelijk een TOPscheids, hij heeft werkelijk geen één  foute beslissing genomen en dat vinden wij niet echt  (echt niet) snel, gingen  de handjes de lucht in van begeleiding, ons TOPlegioen en vooral onze TOPPERS; zij waren het …en zij hadden het dikkkerderdik verdiend. Complimenten daarbij ook voor de zeer sportieve ploeg en begeleiding van HSC ’21!

Na de pingels mocht Mats de pinball-bal werpen en dan weet een goed verstaander, dat hij de man of the match was en in dit geval ‘man of the Mats’. Wat speelde deze topper weergaloos goed. Geen wonder dat ze Zyjek van FC Twente al gaan vergelijken met Mats bij Grol E1. Klopt, hij zit er wel in de buurt, maar zal toch nog wel even moeten oefenen die…. Zyjek.

Na de duik in de yakuzi, en dat werd een lange duik, gingen we tevreden huiswaarts met in ons kielzog ons TOPlegioen, zoals ze altijd in ons kielzog zitten… En dat is een ongelofelijke steun in onze rug!!!

Trots op ons TOPlegioen, maar nog trotser op onze TOPPERS!!!