Sponsor van het kwartaal Niice Digital Marketing

08-06-2020

Door: Kyra Broshuis

Bron: Clubblad – Jaargang 40 – 2020 – Nr. 1

Niice is een jong maar zeer professioneel bedrijf van Grollenaar Bas Stortelers en zijn compagnons. Niice is gespecialiseerd in strategische digitale marketing: “We zijn vooral partner bij bedrijven met ambitie om te groeien en werken altijd vanuit een heldere strategie en met een duidelijke stip op de horizon”, vertelt Bas Stortelers. “Met ons team ontwikkelen wij maatwerk webshops, websites en applicaties zoals een e-learning omgeving of een sociaal intranet. Daarnaast zijn wij een vaste online marketingpartner voor continue online groei. Wat dit werk zo mooi maakt? We zijn elke dag bezig met nieuwe ontwikkelingen en die implementeren we zo snel mogelijk voor onze klanten. Dat blijft interessant en uitdagend.”

Origineel en opvallend

Het team van Niice telt inmiddels zo’n tien man en is gevestigd aan de Ziekenhuisstraat 1 in Groenlo. De inrichting van het kantoor is bijzonder en helemaal passend bij de de werknemers; jong, kleur, een informele sfeer en volop ruimte voor creatieve brainstormsessies. Bas Stortelers was ook in zijn voetbalspel origineel en opvallend...

“Als verdediger kreeg ik de bijnaam ‘grasmaaier’ door mijn ietwat onrustige en gretige spel”, lacht de jonge ondernemer. “Ik ben van jongs af aan verbonden met de Grol. Mijn opa, Jaap Kwakkel, speelde in het eerste van de Grol en hij staat op een grote foto in de bestuurskamer. Ik heb hem helaas niet gekend maar het maakt altijd weer indruk als ik die foto zie en het geeft toch een speciale band met de club.”

Uit tegen Varsseveld

Bas doorliep alle leeftijdsklassen bij de Grol en, als vaste waarde in de A1, mocht hij op een gegeven moment meespelen in het eerste. “Daar heb ik veel geleerd en ging het onrustige spel er af. Ik herinner me één van mijn eerste basiswedstrijden nog heel goed. Het was uit tegen Varsseveld, een prachtige derby, en we speelden in de stromende regen. Het was, zoals altijd tegen Varsseveld, een harde wedstrijd en trainer Henry Golstein had me één opdracht meegegeven: ‘Geef geen ruimte aan die gevaarlijke aanvaller van twee meter!’. En ik moet zeggen; dat ging best aardig. Het was een echte strijd op het knollenveld van Varsseveld en er ontstond steeds meer frustratie bij de tegenstander. Ik kreeg een mega onbenullige trap tegen mijn knie met een enorme pijnscheut als gevolg. Recht voor de neus van de voorzitter en zijn medesupporters. Door de adrenaline én de aanmoediging van de supporters heb ik de laatste tien minuten nog uitgespeeld. Achteraf was dat het begin van het eind van mijn voetbalcarrière.”

Revalideren

Na maanden van fysiotherapie en hersteltrainingen mocht Bas weer uitkomen in de basis. In die wedstrijd ging het weer mis: “Het was een prachtige zonnige zondag, er waren veel supporters en bij het meedraaien met de aanvaller ging het helemaal fout en zakte ik compleet door die bewuste knie heen. Ik ben afgevoerd en de volgende ochtend werd middels een kijkoperatie het losse kraakbeen verwijderd en bleek mijn voorste kruisband ingescheurd en flink opgerekt. Allemaal met dank aan die onbenullige trap in Varsseveld!” Bas is er het type niet naar om snel op te geven en hij probeerde negen maanden lang te revalideren om terug te komen. Hij ging vervolgens weer door zijn knie, werd geopereerd en kreeg een nieuwe kruisband. “Na een jaar revalideren kwam ik terug in het tweede. Bij mijn eerste wedstrijd in het eerste ging ik binnen vijf minuten opnieuw door die knie. Dat was mijn laatste wedstrijd ooit….”, verzucht Bas.

Grol en Longa

Een drama voor zijn voetbalcarrière maar een mooie kans voor zijn professionele ambities. “Het was inderdaad een voordeel dat ik toen meer tijd had om mijn eigen bedrijf verder uit te bouwen. Geen wedstrijden en geen trainingen meer; dat levert een hoop extra tijd op.” En dat heeft Bas geen windeieren gelegd. Zijn bedrijf loopt goed en is nog steeds groeiende.

Bas werd met Niice ook sponsor. “Uiteraard, ik wil de club graag blijven ondersteunen. Mijn compagnon Floris Wijgergangs komt uit Lichtenvoorde en daarom zijn we sponsor en lid van businessclub geworden bij zowel Grol als Longa. Dat was voor ons tevens een mooie manier om ons zakelijk netwerk verder uit te breiden en om te laten zien dat we niet alleen regionaal maar ook lokaal actief zijn. Het is mooi om andere ondernemers en gelijkgestemden te ontmoeten; samen moeten we ervoor zorgen dat Groenlo, Oost Gelre en de Achterhoek nog beter op de kaart worden gezet. We moeten het samen doen. Zo be-kijk ik ook de fusie van de Grol met de Boys. Alleen kun je sneller maar samen kom je vérder. Als het voor één vereniging niet mogelijk is om zelfstandig te blijven waarom dan niet kiezen voor samenwerking? Als we allemaal onze ego’s opzij zetten, kunnen we in Groenlo een mooie club bieden voor iedereen.”

De terugkeer van de grasmaaier Bas heeft dan wel zijn schoenen aan de wilgen gehangen, dat wil niet zeggen dat hij niet meer actief bij de club betrokken is. “We hebben een mooie club met prachtige faciliteiten; daar mogen we best trots op zijn. Met alle verschillende werkgroepen zie je soms door de bomen het bos niet meer maar ik denk dat we heel blij moeten zijn met al die ideeën en vrijwilligers die iets willen betekenen voor de club en voor Groenlo. Zelf ben ik betrokken bij het bestuur van de Businessclub. Met die groep zijn we aan het onderzoeken hoe we slimmer kunnen samenwerken met de sponsorcommissie.”

En ondanks alles zou Bas nog graag weer eens de wei ingaan. “Bijna al mijn vrienden spelen samen in Grol 9. Het kriebelt dus wel een beetje.” Wie weet komt er binnenkort een comeback van ‘de grasmaaier’!