Grol wint van hoofdklasser RKZVC: 1-3

22-08-2020

Concurrentiestrijd binnen de eerste selectie is losgebrand

De hoofdmacht van Grol heeft afgelopen zaterdag in een vriendschappelijke wedstrijd een leuk succesje geboekt door hoofdklasser RKZVC op eigen terrein met 1-3 te verslaan. In deze, door het maximaal toegestane aantal van 250 toeschouwers bekeken wedstrijd op het sportpark De Greune Weide in Zieuwent, ging Grol bij rust reeds met 0-2 aan de leiding. De 0-1 ontstond doordat Luc Berentsen de bal ontfutselde van een RKZVC verdediger. De bal op Mick Wissink speelde, die vervolgens Luc weer vrijspeelde. Een mooie combinatie. Bij de 0-2 werd een overtreding op Luc Berentsen in de 16 meter begaan. Mick Wissink mocht de penalty zetten en benutte deze.

In de tweede helft kwam Grol zelfs op 0-3. Een handsbal in de 16-meter leidde terecht tot een penalty voor Grol. Quint Kristen benutte deze resoluut. RKZVC was geirriteerd en beging diverse kleine overtredingen. Ze wisten nog wel een mooie aanval uit te spelen en af te ronden tot 1-3.

Grol stond tactisch goed opgesteld en gaf met name in de eerste helft weinig kansen weg. RKZVC speelde wel veelvuldig rond maar er leek geen plan achter te zitten. In de tweede helft kreeg Zieuwent meer kansen maar ging hier slordig mee om. Grol werkte hard en liet RKZVC niet in het spel komen. De opbouw van Grol kan nog beter, maar desondanks creeerde men zelf ook de nodige kansen. Aan Grolkant maakten de jeugdspelers weer een goede indruk.

Trainer/coach William Krabbenborg liet in totaal maar liefst 18 spelers aantreden, hetgeen met name in de tweede helft voor vele wisselingen zorgde. En dan te bedenken dat ook nog enkele potentiële basisspelers vanwege blessures of vakantie ontbraken, zoals onder anderen Wouter Pillen en Tycho Riteco. Los van de overwinning mag worden geconcludeerd dat er binnen de selectie met het oog op de op zondag 20 september a.s. van start gaande competitie 2020-2021 een moordende concurrentiestrijd is losgebrand.

Overigens werd er vóór aanvang van de wedstrijd in Zieuwent een indrukwekkende één minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Grollenaar Bennie klein Gunnewiek in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 augustus. Ook droegen alle spelers van Grol 1 tijdens de wedstrijd een rouwband. Bennie (72 jaar) speelde als actief voetballer bij Grol niet alleen op niveau in de jeugd, maar maakte ook een aantal jaren als een verdienstelijk verdediger deel uit van Grol 1. De als voetballer veelal ‘Witten Gunnewiek’ genoemde Bennie stond destijds bij iedereen bekend als een keihard werkende speler op wiens inzet en mentaliteit nooit iets veel aan te merken.

Tegen RKZVC begon Grol in de volgende opstelling:

Doel: Wessel Baarslag;

Achter: Mart Willemsen, Sem Brummelaar, Mark te Winkel en Myron Baten;

Midden: Roel Bruins, Rico Lammerdink en Eduardo de Sousa Cavalcante;

Voor: Wouter Rexwinkel, Mick Wissink en Tiem Rots.

Gedurende de wedstrijd, en dat vooral in de tweede helft, vonden aan beide kanten diverse wissels plaats. Bij Grol kregen daarom ook de volgende spelers speeltijd: Luc Berentsen, Ramon Landewers, Mart Zieverink, Quint Kristen, Tycho ten Bulte, Mike Kempers en Titus Hoffman.

Doelpuntenmakers:

Grol: Luc Berentsen 0-1, Mick Wissink (strafschop) 0-2 en Quint Kristen (strafschop) 0-3;

RKZVC: Bjorn Doppen 1-3.