Winterstop Online Core stability trainingen

18-12-2020

Afgelopen week hebben de laatste online Core Stability trainingen van 2020 plaats gevonden. Spelers van JO19-1, JO19-2, JO17-1, JO17-2, JO15-1, JO15-2, MO19-1, MO17-1, MO17-2 en MO15-1 hebben inmiddels kennis gemaakt met deze nieuwe extra trainingsvorm en hebben inmiddels 2 tot 8 trainingen aangeboden gekregen. Core stability verbetert de fysieke gesteldheid en vermindert de kans op blessures.

De pilot die in oktober gestart is, is succesvol verlopen. Er is vanaf scratch een goed werkbare vorm ontwikkeld, waarbij iedere leeftijdsklasse zijn eigen programma aangeboden krijgt, dat 2-wekelijks wordt gewijzigd. De half uur durende trainingsessies staan onder leiding van aparte online trainers. De spelers bellen in via Zoom en voeren de oefeningen thuis uit. We zijn begonnen met JO17-1 als test groep en dit is inmiddels dus uitgebreid naar 10 jeugdteams. De deelname van de spelers van de selectieteams is zeer hoog. De deelname van de spelers van de tweede teams per leeftijdscategorie is iets lager, door verschillende redenen.

Het Online Core Team gaat de komende weken goed evalueren en is van plan om in de loop van januari 2021 de online trainingen weer op te starten, en om ook hier de JO13 klasse bij te betrekken. De organisatie hiervoor zal in de komende weken een definitieve vorm moeten krijgen. Zo zijn we nog op zoek naar extra online trainers en personen die kunnen helpen bij het opstellen van de trainingsprogramma's.

Het Online Core Team wenst iedereen alvast fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.